"יוליוס בר": "הביצועים הגרועים של הין מול הדולר נובעים גם מפערי ריבית.  

ייתכן שנראה שתי העלאות ריבית ביפן כבר עד סוף השנה, כאשר הריבית הסופית תעמוד על כ-2.94%"

 

 

FacebookTwitter Whatsapp
Photo Marchmeena Dreamstime.comPhoto Marchmeena Dreamstime.com

27/03/2024 עידו אסיאג

מגדלנה טאו, אנליסטית אסיה בבנק ניהול העושר "יוליוס בר": "הביצועים הגרועים של הין מול הדולר נובעים גם מפערי ריבית. ייתכן שנראה שתי העלאות ריבית ביפן כבר עד סוף השנה, כאשר הריבית הסופית תעמוד על כ-2.94%".
 
"הין היפני ממשיך בחולשתו מול הדולר ונשאר בטווח של 151 עד 152 ין לדולר, שבוע לאחר החלטת הבנק המרכזי של יפן (BoJ) להעלות את הריבית, ולסיים את מדיניות הריבית השלילית.

היחס בין הין לדולר ירד מאז ב-1.42%, כאשר טרם העלאת הריבית הוא נסחר בערך של 149.15 ין לדולר. נכון לעכשיו מדובר במטבע עם הביצועים הגרועים ביותר מקרב מדינות ה-G10. ההימורים הדוביים על הין נותרו גבוהים בעיקר בשל פערי הריבית הגדולים בין יפן לארה"ב (5.25%–5.4%) ואירופה (4.4%–4.5%). אם ה-BoJ לא יעלה את הריבית פעם נוספת עד סוף השנה, אנחנו נמשיך לראות חולשה מצד הין היפני. עקב כך, יש צפי מצד השוק לשתי העלאות ריבית עד סוף השנה, כאשר הריבית הסופית צפויה לעמוד על 2.94%. הסיכון של התערבות מצד משרד האוצר של יפן בשוק המט"ח יגדל אם הין יגיע לערך בין 152 ל-155 ין לדולר, כאשר שר האוצר היפני שוניצ'י סוזוקי הודיע ​​שהממשלה תנקוט פעולות למניעת תנודות חדות בערך המטבע, כאשר לדבריו כלל האמצעים כשרים.

תשואות האג"ח ביפן הראו גם הן ביצועים נמוכים יותר מיום שני שעבר, כאשר איגרות החוב היפניות ל-10 שנים ו-30 שנים יורדות ב-2.8 ו-0.1 נקודות בסיס בהתאמה.

מלבד הסרת הבקרה על עקום התשואה וההנחיה על הידוק קל במדיניות המוניטרית על מנת להשיג את יעד האינפלציה של 2%, ה-BoJ הפסיק גם רכישת קרנות הנסחרות בבורסה (ETF) וקרנות נאמנות להשקעות בנדל"ן  ביפן. חלקו של ה-BoJ בשוק האג"ח ממשלתיות של יפן הגיע לשיא של כ-54%, לעומת 13% בשנת 2013.

בנוסף, ה-BoJ מחזיק ב-7% משוק המניות היפני באמצעות תעודות סל וצבר רווחים משמעותיים לא ממומשים על רקע שוק המניות השורי".